ZG
"Organicဆပ္ျပာရည္ျပဳလုပ္နည္း"
=======================
- သံပုရာသီး ၃ပိသာ
- ထင္းျပာ ၁ျပည္ (သန္႔စင္ျပီး)
- ဆပ္ျပာဂ်ယ္ ၂ကီလို
- အုန္းဆီေမႊး ၅က်ပ္သား
- ေနၾကာဆီ ၅က်ပ္သား
- သံလြင္ဆီ ၃က်ပ္သား
- သစ္စိမ့္ဆီ ၃က်ပ္သား (မရွိပါက မထည့္လည္းရပါသည္)
- ဆားျဖဴ ၁၀သား
- သၾကားျဖဴ ၁၀သား
ျပဳလုပ္ပံု
- သံပုရာသီးကို ေရသင့္သလိုထဲ႔ျပီး ပ်စ္လာသည္ထိက်ဳိပါ။
- ထင္းျပာတစ္ျပည္ကိုေရ ၄ လီတာနဲ႔ ၃ ရက္အရင္စိမ္ပါ။
- က်ဳိျပီးသားသံပုရာသီးနွင့္ထင္းျပာစိမ္ေရၾကည္ကိုေရာပါ။
- ဆားနွင့္သၾကား ကိုေရာထည့္ျပီးေမႊပါ။
- ဆပ္ျပာဂ်ယ္ အုန္းဆီေမႊး ေနၾကာဆီ သံလြင္ဆီ အားလံုးကိုေရာေမႊပါ။
သမျပီဆိုလွ်င္ သံုပုရာနွင့္ထင္းျပာေရအေရာကို နည္းနည္းခ်င္းထဲ႔ေမႊပါ။
- ေမႊသည့္ေနရာတြင္ ဘယ္ျပန္ညာျပန္မေမႊရပါ။ တစ္ဖက္ပဲေမႊရပါမည္။
- ေမႊစက္နွင့္ဘလန္ဒါရွိလွ်င္ ပိုေကာင္းပါသည္။
- အားလံုးေရာသမျပီး အျမဳပ္မ်ားထလာျပီးခြ်ဲေနပါလိမ့္မယ္။
- အျမဳတ္မ်ားေသလွ်င္ ဘူးထဲထည့္ျပီး အသံုးျပဳနိုင္ပါသည္။
ဆပ္ျပာအခဲလုပ္လိုလွ်င္ အထက္ပါပစၥည္းမ်ားထဲသို႔ ဆပ္ျပာဆီခဲ ၅၀ သား၊အမဲဆီ(သန္႔စင္ျပီး) ၅၀ သား ထပ္ထည့္ျပီး ဆပ္ျပာအေရမ်ားကို
အပူခ်ိန္ ၁၅၀ ံစင္ဒီဂရိတ္ အပူခ်ိန္ႏွင့္ တို႔ဟူးက်ဳိသလိုပ်စ္တြဲလာသည္ထိ
ထပ္က်ဳိရပါမည္။ ထို႔သို႔တြဲလာလွ်င္ မိမိလိုခ်င္သည့္ ့္ပံုစံခြက္ထည္းသိုထည့္ျပီး
၇ ရက္ေလာက္ထားျပီးအသံုးျပဳနိုင္ပါသည္။ သဘာဝျဖစ္သည့္အတြက္
ေနပူထဲထားလွ်င္အရည္ပ်ာ္သြားပါသည္။ အနံႏွင့္အေရာင္အားမိမိနွစ္သက္သလိုအသံုးျပဳနိုင္ပါသည္။ (Organicမွာေတာ့ ဓါတုဆိုးေဆးအေရာင္နွင့္
အနံ႔ဆီကိုလက္မခံပါ)
သဘာဝဆပ္ျပာမ်ားတြင္တြဲဖက္ထားရမည့္ပစၥည္းအမယ္မ်ား
သံပုရာသီး ၁ပိသာ ပ်ားရည္ ၅က်ပ္သား
လိေမၼာ္သီး ၁ပိသာ ႏြားႏႈိ႔ ၁၀သား
သခြားသီး ၁ပိသာ ပႈစီနံ ၁၀သား
ရွားေဇာင္း ၁ပိသာ ပင္စိမ္းရြက္ ၁၀သား
မက်ည္းသီး ၁ပိသာ ပ်ားရည္ ၅က်ပ္သား
ေထာပတ္သီး ၁ပိသာ စပ်စ္ေစ့ ၃က်ပ္သား
ထိုအမယ္မ်ားနွင့္လည္းတြဲဖက္၍ျပဳလုပ္လို႔ရပါသည္။ ပို၍ေကာင္း၏။
မွတ္ခ်က္။ ။ သံပုရာသီး ကိုသာလွ်င္ဦးစြာက်ဳိရမည္။
အျခားသီးနွံမ်ားမွာက်ဳိရန္မလိုေပ။
Credit; မိုးေဝ(ေခတၱရာ)
09791184487
09264706886
UNI
"Organicဆပ်ပြာရည်ပြုလုပ်နည်း"
=======================
- သံပုရာသီး ၃ပိသာ
- ထင်းပြာ ၁ပြည် (သန့်စင်ပြီး)
- ဆပ်ပြာဂျယ် ၂ကီလို
- အုန်းဆီမွှေး ၅ကျပ်သား
- နေကြာဆီ ၅ကျပ်သား
- သံလွင်ဆီ ၃ကျပ်သား
- သစ်စိမ့်ဆီ ၃ကျပ်သား (မရှိပါက မထည့်လည်းရပါသည်)
- ဆားဖြူ ၁၀သား
- သကြားဖြူ ၁၀သား
ပြုလုပ်ပုံ
- သံပုရာသီးကို ရေသင့်သလိုထဲ့ပြီး ပျစ်လာသည်ထိကျိုပါ။
- ထင်းပြာတစ်ပြည်ကိုရေ ၄ လီတာနဲ့ ၃ ရက်အရင်စိမ်ပါ။
- ကျိုပြီးသားသံပုရာသီးနှင့်ထင်းပြာစိမ်ရေကြည်ကိုရောပါ။
- ဆားနှင့်သကြား ကိုရောထည့်ပြီးမွှေပါ။
- ဆပ်ပြာဂျယ် အုန်းဆီမွှေး နေကြာဆီ သံလွင်ဆီ အားလုံးကိုရောမွှေပါ။
သမပြီဆိုလျှင် သုံပုရာနှင့်ထင်းပြာရေအရောကို နည်းနည်းချင်းထဲ့မွှေပါ။
- မွှေသည့်နေရာတွင် ဘယ်ပြန်ညာပြန်မမွှေရပါ။ တစ်ဖက်ပဲမွှေရပါမည်။
- မွှေစက်နှင့်ဘလန်ဒါရှိလျှင် ပိုကောင်းပါသည်။
- အားလုံးရောသမပြီး အမြုပ်များထလာပြီးချွဲနေပါလိမ့်မယ်။
- အမြုတ်များသေလျှင် ဘူးထဲထည့်ပြီး အသုံးပြုနိုင်ပါသည်။
ဆပ်ပြာအခဲလုပ်လိုလျှင် အထက်ပါပစ္စည်းများထဲသို့ ဆပ်ပြာဆီခဲ ၅၀ သား၊အမဲဆီ(သန့်စင်ပြီး) ၅၀ သား ထပ်ထည့်ပြီး ဆပ်ပြာအရေများကို
အပူချိန် ၁၅၀ ံစင်ဒီဂရိတ် အပူချိန်နှင့် တို့ဟူးကျိုသလိုပျစ်တွဲလာသည်ထိ
ထပ်ကျိုရပါမည်။ ထို့သို့တွဲလာလျှင် မိမိလိုချင်သည့် ့်ပုံစံခွက်ထည်းသိုထည့်ပြီး
၇ ရက်လောက်ထားပြီးအသုံးပြုနိုင်ပါသည်။ သဘာဝဖြစ်သည့်အတွက်
နေပူထဲထားလျှင်အရည်ပျာ်သွားပါသည်။ အနံနှင့်အရောင်အားမိမိနှစ်သက်သလိုအသုံးပြုနိုင်ပါသည်။ (Organicမှာတော့ ဓါတုဆိုးဆေးအရောင်နှင့်
အနံ့ဆီကိုလက်မခံပါ)
သဘာဝဆပ်ပြာများတွင်တွဲဖက်ထားရမည့်ပစ္စည်းအမယ်များ
သံပုရာသီး ၁ပိသာ ပျားရည် ၅ကျပ်သား
လိမေ္မာ်သီး ၁ပိသာ နွားနှို့ ၁၀သား
သခွားသီး ၁ပိသာ ပှုစီနံ ၁၀သား
ရှားဇောင်း ၁ပိသာ ပင်စိမ်းရွက် ၁၀သား
မကျည်းသီး ၁ပိသာ ပျားရည် ၅ကျပ်သား
ထောပတ်သီး ၁ပိသာ စပျစ်စေ့ ၃ကျပ်သား
ထိုအမယ်များနှင့်လည်းတွဲဖက်၍ပြုလုပ်လို့ရပါသည်။ ပို၍ကောင်း၏။
မှတ်ချက်။ ။ သံပုရာသီး ကိုသာလျှင်ဦးစွာကျိုရမည်။
အခြားသီးနှံများမှာကျိုရန်မလိုပေ။
"Organicဆပ္ျပာရည္ျပဳလုပ္နည္း"
=======================
- သံပုရာသီး ၃ပိသာ
- ထင္းျပာ ၁ျပည္ (သန္႔စင္ျပီး)
- ဆပ္ျပာဂ်ယ္ ၂ကီလို
- အုန္းဆီေမႊး ၅က်ပ္သား
- ေနၾကာဆီ ၅က်ပ္သား
- သံလြင္ဆီ ၃က်ပ္သား
- သစ္စိမ့္ဆီ ၃က်ပ္သား (မရွိပါက မထည့္လည္းရပါသည္)
- ဆားျဖဴ ၁၀သား
- သၾကားျဖဴ ၁၀သား
ျပဳလုပ္ပံု
- သံပုရာသီးကို ေရသင့္သလိုထဲ႔ျပီး ပ်စ္လာသည္ထိက်ဳိပါ။
- ထင္းျပာတစ္ျပည္ကိုေရ ၄ လီတာနဲ႔ ၃ ရက္အရင္စိမ္ပါ။
- က်ဳိျပီးသားသံပုရာသီးနွင့္ထင္းျပာစိမ္ေရၾကည္ကိုေရာပါ။
- ဆားနွင့္သၾကား ကိုေရာထည့္ျပီးေမႊပါ။
- ဆပ္ျပာဂ်ယ္ အုန္းဆီေမႊး ေနၾကာဆီ သံလြင္ဆီ အားလံုးကိုေရာေမႊပါ။
သမျပီဆိုလွ်င္ သံုပုရာနွင့္ထင္းျပာေရအေရာကို နည္းနည္းခ်င္းထဲ႔ေမႊပါ။
- ေမႊသည့္ေနရာတြင္ ဘယ္ျပန္ညာျပန္မေမႊရပါ။ တစ္ဖက္ပဲေမႊရပါမည္။
- ေမႊစက္နွင့္ဘလန္ဒါရွိလွ်င္ ပိုေကာင္းပါသည္။
- အားလံုးေရာသမျပီး အျမဳပ္မ်ားထလာျပီးခြ်ဲေနပါလိမ့္မယ္။
- အျမဳတ္မ်ားေသလွ်င္ ဘူးထဲထည့္ျပီး အသံုးျပဳနိုင္ပါသည္။
ဆပ္ျပာအခဲလုပ္လိုလွ်င္ အထက္ပါပစၥည္းမ်ားထဲသို႔ ဆပ္ျပာဆီခဲ ၅၀ သား၊အမဲဆီ(သန္႔စင္ျပီး) ၅၀ သား ထပ္ထည့္ျပီး ဆပ္ျပာအေရမ်ားကို
အပူခ်ိန္ ၁၅၀ ံစင္ဒီဂရိတ္ အပူခ်ိန္ႏွင့္ တို႔ဟူးက်ဳိသလိုပ်စ္တြဲလာသည္ထိ
ထပ္က်ဳိရပါမည္။ ထို႔သို႔တြဲလာလွ်င္ မိမိလိုခ်င္သည့္ ့္ပံုစံခြက္ထည္းသိုထည့္ျပီး
၇ ရက္ေလာက္ထားျပီးအသံုးျပဳနိုင္ပါသည္။ သဘာဝျဖစ္သည့္အတြက္
ေနပူထဲထားလွ်င္အရည္ပ်ာ္သြားပါသည္။ အနံႏွင့္အေရာင္အားမိမိနွစ္သက္သလိုအသံုးျပဳနိုင္ပါသည္။ (Organicမွာေတာ့ ဓါတုဆိုးေဆးအေရာင္နွင့္
အနံ႔ဆီကိုလက္မခံပါ)
သဘာဝဆပ္ျပာမ်ားတြင္တြဲဖက္ထားရမည့္ပစၥည္းအမယ္မ်ား
သံပုရာသီး ၁ပိသာ ပ်ားရည္ ၅က်ပ္သား
လိေမၼာ္သီး ၁ပိသာ ႏြားႏႈိ႔ ၁၀သား
သခြားသီး ၁ပိသာ ပႈစီနံ ၁၀သား
ရွားေဇာင္း ၁ပိသာ ပင္စိမ္းရြက္ ၁၀သား
မက်ည္းသီး ၁ပိသာ ပ်ားရည္ ၅က်ပ္သား
ေထာပတ္သီး ၁ပိသာ စပ်စ္ေစ့ ၃က်ပ္သား
ထိုအမယ္မ်ားနွင့္လည္းတြဲဖက္၍ျပဳလုပ္လို႔ရပါသည္။ ပို၍ေကာင္း၏။
မွတ္ခ်က္။ ။ သံပုရာသီး ကိုသာလွ်င္ဦးစြာက်ဳိရမည္။
အျခားသီးနွံမ်ားမွာက်ဳိရန္မလိုေပ။
Credit; မိုးေဝ(ေခတၱရာ)
09791184487
09264706886
UNI
"Organicဆပ်ပြာရည်ပြုလုပ်နည်း"
=======================
- သံပုရာသီး ၃ပိသာ
- ထင်းပြာ ၁ပြည် (သန့်စင်ပြီး)
- ဆပ်ပြာဂျယ် ၂ကီလို
- အုန်းဆီမွှေး ၅ကျပ်သား
- နေကြာဆီ ၅ကျပ်သား
- သံလွင်ဆီ ၃ကျပ်သား
- သစ်စိမ့်ဆီ ၃ကျပ်သား (မရှိပါက မထည့်လည်းရပါသည်)
- ဆားဖြူ ၁၀သား
- သကြားဖြူ ၁၀သား
ပြုလုပ်ပုံ
- သံပုရာသီးကို ရေသင့်သလိုထဲ့ပြီး ပျစ်လာသည်ထိကျိုပါ။
- ထင်းပြာတစ်ပြည်ကိုရေ ၄ လီတာနဲ့ ၃ ရက်အရင်စိမ်ပါ။
- ကျိုပြီးသားသံပုရာသီးနှင့်ထင်းပြာစိမ်ရေကြည်ကိုရောပါ။
- ဆားနှင့်သကြား ကိုရောထည့်ပြီးမွှေပါ။
- ဆပ်ပြာဂျယ် အုန်းဆီမွှေး နေကြာဆီ သံလွင်ဆီ အားလုံးကိုရောမွှေပါ။
သမပြီဆိုလျှင် သုံပုရာနှင့်ထင်းပြာရေအရောကို နည်းနည်းချင်းထဲ့မွှေပါ။
- မွှေသည့်နေရာတွင် ဘယ်ပြန်ညာပြန်မမွှေရပါ။ တစ်ဖက်ပဲမွှေရပါမည်။
- မွှေစက်နှင့်ဘလန်ဒါရှိလျှင် ပိုကောင်းပါသည်။
- အားလုံးရောသမပြီး အမြုပ်များထလာပြီးချွဲနေပါလိမ့်မယ်။
- အမြုတ်များသေလျှင် ဘူးထဲထည့်ပြီး အသုံးပြုနိုင်ပါသည်။
ဆပ်ပြာအခဲလုပ်လိုလျှင် အထက်ပါပစ္စည်းများထဲသို့ ဆပ်ပြာဆီခဲ ၅၀ သား၊အမဲဆီ(သန့်စင်ပြီး) ၅၀ သား ထပ်ထည့်ပြီး ဆပ်ပြာအရေများကို
အပူချိန် ၁၅၀ ံစင်ဒီဂရိတ် အပူချိန်နှင့် တို့ဟူးကျိုသလိုပျစ်တွဲလာသည်ထိ
ထပ်ကျိုရပါမည်။ ထို့သို့တွဲလာလျှင် မိမိလိုချင်သည့် ့်ပုံစံခွက်ထည်းသိုထည့်ပြီး
၇ ရက်လောက်ထားပြီးအသုံးပြုနိုင်ပါသည်။ သဘာဝဖြစ်သည့်အတွက်
နေပူထဲထားလျှင်အရည်ပျာ်သွားပါသည်။ အနံနှင့်အရောင်အားမိမိနှစ်သက်သလိုအသုံးပြုနိုင်ပါသည်။ (Organicမှာတော့ ဓါတုဆိုးဆေးအရောင်နှင့်
အနံ့ဆီကိုလက်မခံပါ)
သဘာဝဆပ်ပြာများတွင်တွဲဖက်ထားရမည့်ပစ္စည်းအမယ်များ
သံပုရာသီး ၁ပိသာ ပျားရည် ၅ကျပ်သား
လိမေ္မာ်သီး ၁ပိသာ နွားနှို့ ၁၀သား
သခွားသီး ၁ပိသာ ပှုစီနံ ၁၀သား
ရှားဇောင်း ၁ပိသာ ပင်စိမ်းရွက် ၁၀သား
မကျည်းသီး ၁ပိသာ ပျားရည် ၅ကျပ်သား
ထောပတ်သီး ၁ပိသာ စပျစ်စေ့ ၃ကျပ်သား
ထိုအမယ်များနှင့်လည်းတွဲဖက်၍ပြုလုပ်လို့ရပါသည်။ ပို၍ကောင်း၏။
မှတ်ချက်။ ။ သံပုရာသီး ကိုသာလျှင်ဦးစွာကျိုရမည်။
အခြားသီးနှံများမှာကျိုရန်မလိုပေ။
No comments:
Post a Comment